25 November 2015

ChinaCache ondertekent strategische overeenkomst met AMS-IX voor de ontwikkeling van een Internet Exchange

Chinacache-logo

ChinaCache International Holdings Ltd. ('ChinaCache' of het 'Bedrijf') (Nasdaq: CCIH), de toonaangevende leverancier van totaaloplossingen voor internetcontent en -applicaties in China, kondigde vandaag aan dat het een strategische overeenkomst ('Overeenkomst') heeft gesloten met AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), ’s werelds grootste internetknooppunt, voor de ontwikkeling van de eerste Internet Exchange op het Chinese vasteland.

De Internet Exchange genaamd 'CHN-IX', waarvan ChinaCache de eigenaar is en deze tevens zal bouwen en beheren, heeft tot doel effectieve interconnectie- en peeringdiensten te leveren aan Internet Content Providers (ICP's) en Internet Service Providers (ISP's) in China. Volgens de Overeenkomst zal AMS-IX advies geven over het platformdesign en een door het internetknooppunt zelf ontwikkeld infrastructuur management- en customer portal software leveren. Het samenwerkingsverband is exclusief en gericht op kwalitatief hoogwaardige serviceverlening aan de klanten van CHN-IX.

ChinaCache is van plan CHN-IX in eerste instantie te vestigen in het eigen Atecsys Datacenter, dat zich in het tax free gedeelte Shunyi bevindt nabij de internationale luchthaven van Peking. Deze locatie zal gevolgd worden door een point-of-presence in Zhongguancun, in het Haidian district van Peking, en mogelijke uitbreiding naar andere locaties. Atecsys is de grootste cloud computing datacenter campus in Peking en beschikt over ruim 80,000 m2 aan ruimte voor klantapparatuur. Zhongguancun staat bekend als de 'Silicon Valley van China', centrum van geavanceerde technologie en opkomende industrieën. Naar verwachting zal CHN-IX starten met de dienstverlening aan klanten in het vierde kwartaal van 2015.

“AMS-IX is de grootste Internet Exchange ter wereld qua aantal aangesloten partijen, en we zijn zeer blij dat wij hun kennis en expertise kunnen benutten om de eerste professionele Internet Exchange op het Chinese vasteland te bouwen,” aldus Song Wang, oprichter, voorzitter en CEO van ChinaCache. “Door hun betrokkenheid gecombineerd met onze geavanceerde faciliteiten kunnen wij onze klanten vanaf de allereerste dag interconnectiviteitsdiensten van hoge kwaliteit aanbieden. CHN-IX onderstreept ook onze ondersteuning van het overheidsinitiatief Mass Entrepreneurship and Innovation, One Belt, One Road, terwijl de connectiviteit en samenwerking worden verbeterd.”

“Gezien de steeds maar toenemende volumes aan internetverkeer in China, zal dit initiatief een bijdrage leveren aan de efficiëntere levering van content aan eindgebruikers binnen China”, zegt Job Witteman, CEO en mede-oprichter van AMS-IX. “Wij zijn er trots op dat we de ontwikkeling van een van de eerste Internet Exchanges in China ondersteunen met onze expertise op het gebied van professionele internetknooppunten. Deze overeenkomst met ChinaCache onderstreept verder de groeiende samenwerking tussen Nederland en China.”